En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangın üzere ivedi durumlarda dâhilen ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini bağırsakeriye hapseder.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın semtı rabıta yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi şeşna kızılınması kolaylaşır ve elan fazla mazarrat vermesi önlenir.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın veya acil boyut vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Birsonsuz yangın bapsı modelinin iz aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, bezemeli yangın bapları, standart yangın bapları kabil modeller de bulunuyor.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle olmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahıs skorsına için tasarlanan Yangın kapısı istanbul bapdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya amil vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin tarafı esna opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik karakol ile henüz sık kullanım esenlanabilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapıları tasarruf düzına gereğince, rengine nazaran ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan benzer sınıflandırması dundaki gibidir

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının başka bölümlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Report this wiki page